5 tips om je facturen op tijd betaald te krijgen voor de feestdagen

De kerstperiode komt eraan en dat betekent dat we ons allemaal voorbereiden op gezellige feestdagen. Maar laten we eerlijk zijn, financiële zaken moeten ook geregeld worden. Vooral als je wilt dat je facturen vóór januari betaald worden. Geen zorgen, hier zijn vijf handige trucs om ervoor te zorgen dat jouw betalingen op tijd binnenkomen.

December drukte - Niet alleen voor cadeaus

December is niet alleen de maand van cadeautjes en kerstbomen, maar ook van drukte, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Er moeten cadeautjes gekocht worden, vakanties gepland en op het werk is het de tijd om terug te blikken en de laatste doelen te behalen.

De race tegen de feestdagen

Voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de financiën, is december een race tegen de klok. Veel mensen nemen rond Kerstmis vakantie, inclusief degenen die normaal gesproken jouw facturen verwerken. Als je wilt dat jouw betalingen op tijd binnenkomen, moet je actie ondernemen aan het begin van december.

De gouden tips

Hoe zorg je ervoor dat jouw geld binnenkomt voordat iedereen met vakantie gaat? Hier zijn vijf slimme tips:

1. Stuur je facturen vroeg

Als je een geautomatiseerd facturatiesysteem hebt, overweeg dan om de verzenddatum naar voren te halen. In de eerste helft van de maand zijn financiële teams meer geneigd om betalingen te verwerken. Facturen die op het laatste moment binnenkomen, belanden vaak onderaan de stapel.

2. Laat je facturen opvallen

Financiële beheerders ontvangen in december een overvloed aan facturen. Maak die van jou opvallend. Voeg een vleugje feestelijkheid toe, zoals een kerstvideo of een leuke afbeelding. Laat jouw factuur bovenaan de te-doen-lijst belanden.

3. Wees duidelijk over betalingsvoorwaarden

Als je een factuur ruim op tijd verstuurt, is het redelijk om betaling vóór de feestdagen te vragen. Zet jouw betalingsvoorwaarden en vervaldatum duidelijk op de factuur. Neem ook de tijd om met je klantcontact te bellen en goede wensen uit te wisselen.

4. Leer je contacten kennen

Identificeer de mensen binnen de klantorganisatie die verantwoordelijk zijn voor betalingen. Leer hun namen, e-mails en telefoonnummers kennen. Een persoonlijke connectie vergroot de kans dat jouw factuur op tijd wordt verwerkt.

5. Maak de overstap naar digitale facturering

Als je nog niet digitaal factureert, is het tijd om dat te overwegen. Digitale facturering automatiseert het proces en zorgt ervoor dat jouw facturen tijdig worden verzonden. Het maakt het betalingsproces ook eenvoudiger voor je klanten.

Ga zorgeloos de feestdagen in met Atradius kredietverzekering

Er zijn tal van slimme manieren om ervoor te zorgen dat jouw facturen op tijd betaald worden, niet alleen tijdens de feestdagen maar het hele jaar door. Het opbouwen van sterke relaties, het sturen van opvallende facturen en het gebruik van digitale facturering zijn cruciale stappen.

Als extra vangnet voor financiële gemoedsrust kun je overwegen om een kredietverzekering van Atradius te overwegen. Met Atradius ben je beschermd tegen onvoorziene omstandigheden en kun je met vertrouwen de feestdagen tegemoet gaan, wetende dat je financiën veilig zijn. Ga voor een zorgeloze financiële periode en ontdek hoe Atradius jou kan helpen je betalingen op tijd te ontvangen, zelfs te midden van de feestdrukte.

Wil je meer informatie over hoe een kredietverzekering jouw bedrijf kan helpen?

Wij helpen je graag verder