5 tips om veilig zaken te doen

Als ondernemer kan je op verschillende manieren risico lopen. Jouw klantenportefeuille, de producten of diensten die je verkoopt of je personeel, is van invloed op de grootte van het risico dat je loopt.

Denken in mogelijkheden en kansen is vaak een grote kracht van ondernemers. Dit zorgt ervoor dat jij en jouw onderneming succesvol kan zijn. Wanneer je alleen naar de risico’s zou kijken, zou je met jouw onderneming niet verder komen. In dit artikel geven wij tips om veilig zaken te doen.

1. Weet met wie je zaken doet

Zorg dat je voldoende inzicht hebt in de financiële situatie van je afnemers en blijf dit monitoren. Zo kan je tijdig ingrijpen voordat jouw afnemer de rekening niet meer kan betalen.

2. Beperk de betalingstermijn

Door korte betalingscondities af te spreken worden je rekeningen eerder betaald en heb je tijdig inzicht in achterstallige betalingen.

3. Doe een follow-up

Neem na levering contact op met je afnemers en controleer of de levering en de factuur goed zijn ontvangen.

4. Ga tijdig over op incasso

Indien je afnemers niet betalen dan is het belangrijk dat je op tijd het incasso overdraagt.

5. Zorg voor financiële zekerheid

Door jezelf te verzekeren word je financieel gecompenseerd als jouw afnemer niet betaalt. Daarnaast krijg je vooraf inzicht in de financiële situatie van je afnemers en wordt het incassoproces voor je verzorgd.

Loop geen risico en kies voor zekerheid

Een kredietverzekering beschermt jouw onderneming tegen schade die je oploopt door onbetaalde facturen. Je klant kan bijvoorbeeld failliet gaan, of zich financieel amper boven water houden. Onbetaalde facturen komen niet alleen voor bij onbekende of nieuwe klanten, bijna 50 procent van alle non-betalingen ontstaan bij afnemers waarmee je een stabiele relatie hebt opgebouwd. Met een kredietverzekering krijg jij alsnog jouw geld als je klant niet in staat is om te betalen. Zo wordt ondernemen ineens een heel stuk aantrekkelijker en kan jij je focussen op dat waar je als ondernemer het beste in bent.

Wil je meer informatie over hoe een kredietverzekering jouw bedrijf kan helpen?

Wij helpen je graag verder