Atradius Blog

Hoe afhankelijk ben jij van jouw grootste klant?

Geschreven door Alain Mathieu | 20-8-24 9:05

Je grootste klant kan een aanzienlijk deel van jouw omzet vertegenwoordigen. Maar wat gebeurt er als deze klant niet (kan) betaalt? Met een kredietverzekering voorkom je financiële problemen en behoud je de continuïteit van jouw bedrijf. Atradius biedt een gratis kredietwaardigheidscheck waarmee je de financiële situatie van jouw potentiële klanten en leveranciers kunt beoordelen. Door deze checks voorkom je betalingsrisico en wanbetaling. Met wie ga je een samenwerking aan? Kan de leverancier jouw facturen betalen? 

Wat is een kredietverzekering?

Als je goederen of diensten op factuur levert aan ondernemingen, kan een kredietverzekering een cruciale tool zijn voor jouw debiteurenbeheer. Of je nu een kleine, middelgrote of grote onderneming runt, Atradius biedt voor iedereen een passende oplossing. Doe je zaken in Nederland of Internationaal? Met een kredietverzekering ben je beschermd tegen het risico van wanbetaling. Dit betekent dat jouw facturen altijd gedekt zijn en dat je jouw geld krijgt, zelfs wanneer jouw klant niet kan betalen. Daarnaast bieden we een internationale incassoservice die helpt bij het innen van onbetaalde rekeningen. Hierdoor kun jij je focussen op groei zonder zorgen over de risico's.

De voordelen van een kredietverzekering

Naast het dekken van jouw facturen, krijg je toegang tot waardevolle marktinformatie en betrouwbare risicobeoordelingen van experts. Dit geldt voor zowel potentiële als bestaande klanten. Als specialist op het gebied van kredietverzekering, borgstelling en incasso, beschermen en ondersteunen wij jouw onderneming wereldwijd.

Behoud jouw groei met Atradius!

Wil je jouw bedrijf beschermen tegen wanbetaling en de financiële situatie van jouw klanten en leveranciers kennen? Doe dan vandaag nog de gratis kredietwaardigheidscheck. Door jouw potentiële klanten en leveranciers te checken, voorkom je betalingsrisico's en wanbetaling. Zo weet je precies met wie je zaken doet en kun je met een gerust hart blijven groeien.

Ervaringen van klanten

Ontdek wat onze klanten zeggen over de samenwerking

  • "De ondersteuning van Atradius heeft FERM geholpen een concurrentievoordeel te behalen."
  • "Mijn personeel houdt meer tijd over om zich met klanten bezig te houden."
  • "De dialoog met het team van Atradius en de openheid van onze relatie stel ik zeer op prijs."
  • "De professionele dienstverlening van Atradius zorgde voor een duurzame en snelle groei."
  • "We kunnen altijd rekenen op de accountmanager van Atradius. Ze begrijpen ons bedrijf goed."

Conclusie

Behoud Jouw Groei met Atradius!

Wil je jouw bedrijf beschermen tegen wanbetaling en de financiële situatie van jouw klanten en leveranciers kennen?
Doe dan vandaag nog de gratis kredietwaardigheidscheck. Door jouw potentiële klanten en leveranciers te checken, voorkom je betalingsrisico's en wanbetaling. Zo weet je precies met wie je zaken doet en kun je met een gerust hart blijven groeien.

Vergeet niet: omzet is pas winst als het geld op je bankrekening staat.