10 redenen om jouw vorderingen te verzekeren

Je wilt jouw onderneming veilig laten groeien. Met onze ruime ervaring en expertise bieden we een reeks op elkaar afgestemde producten en diensten die je hierbij helpen.

Als ondernemer ben je continu op zoek naar kansen om jouw onderneming veilig te laten groeien. Uitbreiden naar het buitenland, nieuwe klanten of het aanbieden van een nieuwe dienst. Om dit te kunnen realiseren dien je natuurlijk wel betaald te krijgen voor al jouw inspanningen zodat een omzetgroei kan worden gerealiseerd. Je kunt zelf al veel doen om wanbetaling te voorkomen, maar je kunt altijd risico lopen. Zelfs een vertrouwde klant kan in financiële problemen komen en de vordering niet meer aan jou betalen.

Het verzekeren van jouw vorderingen, ook bekend als een kredietverzekering, kan van onschatbare waarde zijn voor jouw onderneming. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van het verzekeren van jouw vorderingen en waarom het een strategische zet kan zijn voor het succes van jouw bedrijf.

1. Duurzame groei

Een kredietverzekering biedt jou de mogelijkheid om jouw onderneming veilig te laten groeien. Door heldere kredietvoorwaarden aan te bieden aan zowel nieuwe als bestaande klanten, creëer je een solide basis voor duurzame groei.

2. Uitgebreide bescherming

Deze verzekering beschermt jouw onderneming tegen onverwachte verliezen als gevolg van situaties zoals faillissement, politiek risico of langdurige betalingsachterstanden. Dit geeft jou de gemoedsrust om te focussen op zakelijke kansen in plaats van onzekerheden.

3. Versterkt kredietbeheer

Met een kredietverzekering krijgt jouw kredietteam toegang tot extra tools en uitgebreide risico-informatie. Hierdoor kunnen zij effectiever en proactiever kredietbeheer uitvoeren, wat de financiële gezondheid van jouw onderneming bevordert.

4. Gunstige financieringsvoorwaarden

Indien jouw vorderingen zijn gedekt, opent dit de deur naar gunstigere financieringsvoorwaarden van kredietverstrekkers. Hierdoor kun je profiteren van betere financiële regelingen en meer kapitaal voor investeringen veiligstellen.

5. Internationale marktuitbreiding

Met een kredietverzekering ben je minder afhankelijk van beperkende betalingsvormen bij buitenlandse klanten, waardoor je nieuwe markten effectiever kunt aanboren en verkennen.

6. Digitale snelheid en efficiëntie

De digitalisering van informatie stelt jou in staat om direct toegang te krijgen tot relevante gegevens. Hierdoor kun je snelle en weloverwogen beslissingen nemen, wat cruciaal is in de dynamische wereld van het zakendoen.

7. Wereldwijde én lokale kennis

Bij het uitbreiden naar nieuwe buitenlandse markten bieden lokale kantoren waardevolle regionale informatie. Dit inzicht kan een essentiële rol spelen bij het nemen van strategische beslissingen in diverse zakelijke omgevingen.

8. Gemoedsrust voor salesmedewerkers

Met de zekerheid van een kredietverzekering kunnen jouw salesmedewerkers zich richten op waar ze goed in zijn - verkopen. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over de complexiteit van kredietzaken, waardoor ze hun energie kunnen steken in het stimuleren van omzet.

9. Vroegtijdige signalering van risico's

Door de betalingsgewoonten van klanten nauwlettend in de gaten te houden, biedt een kredietverzekering vroegtijdige signalering van potentiële risico's. Hierdoor kun je proactief handelen en mogelijke problemen vermijden voordat ze escaleren.

10. Kostenbesparende voordelen

Naast de kernvoordelen van dekking biedt een kredietverzekeringspolis vaak gratis extra's, zoals incassodiensten en kredietrapporten. Deze extra's kunnen aanzienlijke kostenbesparingen opleveren en tegelijkertijd de efficiëntie van jouw financiële processen verbeteren.

Wil je meer informatie over hoe een kredietverzekering jouw bedrijf kan helpen?

Wij helpen je graag verder