Nederland: derde exporteur van de EU

In 2023 was Nederland de derde grootste exporteur van goederen en diensten binnen de Europese Unie, met alleen Duitsland en Frankrijk die hoger scoorden. Ons land exporteerde maar liefst 945 miljard euro aan goederen en diensten, wat bijdraagt aan een positieve internationale handelsbalans en daarmee aan ons bruto binnenlands product (bbp). Deze cijfers, gebaseerd op eigendomsoverdracht, benadrukken de kracht van de Nederlandse exportsector, vooral op het gebied van goederenexport, waar Nederland de tweede plek in de EU inneemt.

De exportcijfers laten zien hoe belangrijk internationale handel is voor de Nederlandse economie. Of het nu gaat om chemische producten, machines, of zakelijke diensten, Nederland speelt een cruciale rol in de wereldwijde handelsarena. Deze sterke positie is echter niet zonder risico's. Bedrijven die internationaal handelen, worden dagelijks geconfronteerd met onzekerheden zoals betalingsrisico's, valutaverschillen en politieke instabiliteit. Hier komt de kracht van kredietverzekeraars zoals Atradius in beeld.

Het belang van kredietverzekering voor exporterende bedrijven

In een tijd waarin internationale handel complexer wordt, kan een kredietverzekering van Atradius bedrijven helpen om hun exportactiviteiten veilig te stellen. Kredietverzekering beschermt tegen het risico van non-betaling door buitenlandse afnemers, wat een cruciale rol speelt in het waarborgen van cashflow en bedrijfscontinuïteit. Bovendien biedt Atradius inzichten en data die bedrijven helpen om betere beslissingen te nemen, risico's te beheersen en hun groeipotentieel te maximaliseren.

Conclusie

Nederland staat sterk als derde exporteur van de EU, maar met grote kansen komen ook grote risico's. Door samen te werken met een betrouwbare partner kunnen exporterende bedrijven zich richten op groei, terwijl Atradius zorgt voor de bescherming van hun handelsvorderingen. Of je nu een gevestigde multinational bent of een opkomende exporteur, kredietverzekering is essentieel voor het veiligstellen van je internationale succes.

Zorg ervoor dat je bedrijf is voorbereid op de uitdagingen van de mondiale markt. Overweeg hoe de diensten van Atradius je kunnen helpen om risico’s te beheersen en je exportactiviteiten te optimaliseren. Lees het volledige bericht hier en ontdek hoe Atradius jouw onderneming kan ondersteunen.

Het laatste nieuws in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief